Vaša SIGURNOST je u našim rukama!

Obavljanje poslova stručnog lica

 

Institut SIGURNOST sa timom kompetentnih stručnjaka posvjećuje veliku pažnju klijentima u obavljanju stručnih poslova zaštite i zdravlja na radu, zaštite od požara i zaštite životne sredine, shodno zakonskim propisima i inicijativi medjunarodnih investitora angažovanih u Crnoj Gori.

Shodno Zakonu o zaštiti i zdravlju na radu svaki Poslodavac dužan je da organizuje i obavlja stručne poslove u zavisnosti od organizacije, prirode i obima procesa rada, broja zaposlenih koji učestvuju u procesu rada, broja radnih smjena, procijenjenih rizika i broja lokacijski odvojenih jedinica. 

Organizovanje stručnih poslova Poslodavac može izvršiti na sledeće načine:

  • Da sam imenuje kvalifikovano stručno lice;
  • Da organizuje stručnu službu za zaštitu i zdravlje na radu;
  • Da angažuje drugo pravno lice koje ima ovlašćenje za obavljanje stručnih poslova.

Takodje, shodno Zakonu o zaštiti i spašavanju svaki Poslodavac je dužan da sprovođenje mjera zaštite od požara povjeri kvalifikovanom stručnom licu ili angažovanom drugom pravnom licu registrovanom za tu djelatnost.

Angažovanje ovlašćenog pravnog stručnog lica u oblasti zaštite životne sredine temelji se prevashodno na ustaljenoj praksi medjunarodnih finansijiskih institucija i zasnovano je kao obavezujuće na svim međunarodnim projektima. Djelovanje u ovoj oblasti regulisano je u zakonskim i podzakonskim propisima u Crnoj Gori. 

Ukoliko se Poslodavac, kao nosilac prava,  odluči da za stručno lice angažuje ovlašćeno pravno lice tj. uslugu Instituta pristupićemo potpisivanju Ugovora i otpočeti mjesečno obavljanje stručnih poslova na kvalitetan, efikasan i veoma profesionalan način.

 

 

Prednost saradnje sa Institutom SIGURNOST u ovoj oblasti, a po čemu se izdvajamo na tržištu, je posjedovanje odgovarajućeg softverskog rješenja koje nam omogućava precizno vođenje evidencije i veoma ažurno mjesečno obavještavanje klijenata o stanju u njihovim kompanijama, a samim tim i olakšano unapređenje mjera u svakoj oblasti ponaosob, što dovodi do smanjenja rizika po zaposlene, materijalna dobra i životnu sredinu. 

 Vaša SIGURNOST je naš uspijeh!

 

Adresa

City kvart,
81000 Podgorica

Pogledaj na Google Mapi

Kontakt

Telefon: +382 (0) 20 625 134
Mobile: +382 (0) 69 055 242

Email:

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak: 07:00 - 15:00h
Subota - Nedjelja: Ne radimo.